Portvine - Ruby

Ruby

Vinhus: Porto Réccua

Smagsnoter: Frugtig portvin med nuancer af solbær og blåbær

Anvendelse: Portvinstypen er velegnet desserter og bløde oste.

Holdbarhed:Bedst den første måned på køl. Herefter forvinder lidt af noterne. Ruby portvinene iltes hurtigere end de øvrige portvinsstile, da der ikke har været ilt under vinificeringsprocessen, derfor holder de lidt kortere tid efter åbningen.

Andet: Portvinen er et blend af flere gode årgange og har mere kompleksitet og fylde end standard rubyen. Druerne er Touriga National, Touriga Franca, Tinta Roriz m.fl.

Pris: 99,-

Ruby Reserva

Vinhus: Caldas.

Smagsnoter: Syreholdig portvins med noter af mørke blommer, tørrede figner og marcipan.

Anvendelse: Traditionelt bruges denne portvinstype til ris a la mande, desserter og bløde oste, men den er glimrende til rødt kød, and og vildt.

Holdbarhed: Bedst de første 2-3 uger på køl. Herefter forvinder en del af noterne. Ruby portvinene iltes hurtigere end de øvrige portvinsstile, da der ikke har været ilt under vinificeringsprocessen, derfor holder de lidt kortere tid efter åbningen.

Andet: Vinstokkene gror side om side med oliventræer, hvilket bl.a. gør disse marker specielle. Ruby reserva portvine er filtreret og behøver derfor ingen dekantering. Druerne er Touriga National, Touriga Franca, Tinto Cao, Sousao m.fl.

Pris: 180,-

Ruby Reserva

Vinhus: Porto Réccua.

Smagsnoter: Frugtig og fyldig portvin med nuancer af lakrids, solbær og blomme.

Anvendelse: Traditionelt bruges denne portvinstype til ris a la mande, desserter og bløde oste, men den er glimrende til rødt kød, and og vildt.

Holdbarhed: Bedst de første 2-3 uger på køl. Herefter forvinder en del af noterne. Ruby portvinene iltes hurtigere end de øvrige portvinsstile, da der ikke har været ilt under vinificeringsprocessen, derfor holder de lidt kortere tid efter åbningen.

Andet: Portvinen er et blend af flere gode årgange og har mere kompleksitet og fylde end standard rubyen. Druerne er Touriga National, Touriga Franca, Tinta Roriz m.fl.

Pris: 180,-

LBV 2007

Vinhus: Porto Reccua

Smagsnoter: Smagskompleksiteten er netop nu stor og portvinen er velkomponeret. Den har noter af modne blommer, søde kirsebær og lakrids og en lang, fløjlsblød eftersmag.

Anvendelse: Typisk drikkes denne portvin til de bløde oste, desserter og ris a la mande, men den er også fantastisk til en god bøf, andet rødt kød eller vildt.

Holdbarhed: De smagskvaliteter en LBV har forsvinder i løbet af den 1. uges tid efter åbningen. Den begynder at ilte som en rødvin og er derfor bedste de 2-3 uger. Opbevares på køl.

Andet: Når portvin hedder noget med vintage, udvikler den sig, mens den er i flasken, da dette er en del af fremstillingsprocessen. Derfor har den bundfald og kan med fordel dekanteres. Druerne er Touriga National, Touriga Franca, Tinta Roriz m.fl.

Pris: 215,-

Vintage Port 2005

Vinhus: Quinta do Bucheiro

Smagsnoter: Denne vintage har en stor, fyldig og velafrundet smag med noter af modne brombær og solbær,lang blød eftersmag med et lille bid af syren, det stadig er levende i vinen.

Anvendelse: Typisk drikkes en vintageport til de bløde oste, desserter og ris a la mande, men den er også fantastisk til en god bøf, andet rødt kød eller vildt.

Holdbarhed:De fineste smagskvaliteter en Vintage har forsvinder i løbet af de første 3 døgn efter åbningen. Den begynder at ilte som en rødvin og er derfor bedste de 2-3 uger. Opbevares på køl.

Andet: Når portvin hedder noget med vintage, udvikler den sig, mens den er i flasken, da dette er en del af fremstillingsprocessen. Derfor har den bundfald og kan med fordel dekanteres. Vintage kan gemmes i årtier. Det er proppenkvalitet, der afgøre holdbarheden. Druerne er Touriga National, Touriga Franca, Tinta Roriz m.fl.

Pris: 345,-

Vintage Port 2003

Vinhus: Porto Réccua

Smagsnoter: Rund og behaglig smag af brombær med kant af solbær og lakrids.

Anvendelse: Typisk drikkes en vintageport til de bløde oste, desserter og ris a la mande, men den er også fantastisk til en god bøf, andet rødt kød eller vildt.

Holdbarhed:De fineste smagskvaliteter en Vintage har forsvinder i løbet af de første 3 døgn efter åbningen. Den begynder at ilte som en rødvin og er derfor bedste de 2-3 uger. Opbevares på køl.

Andet: Når portvin hedder noget med vintage, udvikler den sig, mens den er i flasken, da dette er en del af fremstillingsprocessen. Derfor har den bundfald og kan med fordel dekanteres. Vintage kan gemmes i årtier. Det er proppenkvalitet, der afgøre holdbarheden. Druerne er Touriga National, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tina Barroca m.fl.

Pris: 405,-

Vintage Port 2015

Vinhus: Porto Réccua

Smagsnoter: 2015 var en årgang man forventer sig meget af, dvs. vin vil udvikle sig gennem de kommende mange, mange år. Lige nu er den frugtig med solbær og blåbær noter og den har et syrelig/sødmedfyldt eftersmag.

Anvendelse: Typisk drikkes en vintageport til de bløde oste, desserter og ris a la mande, men den er også fantastisk til en god bøf, andet rødt kød eller vildt.

Holdbarhed:De fineste smagskvaliteter en Vintage har forsvinder i løbet af de første 3 døgn efter åbningen. Den begynder at ilte som en rødvin og er derfor bedste de 2-3 uger. Opbevares på køl.

Andet: Når portvin hedder noget med vintage, udvikler den sig, mens den er i flasken, da dette er en del af fremstillingsprocessen. Derfor har den bundfald og kan med fordel dekanteres. Vintage kan gemmes i årtier. Det er proppenkvalitet, der afgøre holdbarheden. Druerne er Touriga National, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca m.fl.

Pris: 415,-

​Firmainfo

PORTVINSLOFTET

Frankerupvej 45, 4200 Slagelse

CVR. 31701449

​Kontakt

​Telefon: 40 87 62 96 eller 27 51 71 12

E-mail: kontakt@portvinsloftet.dk